Изсъхнали дървета застрашават здравето на десетки пловдивчани ежедневно. Това твърди пловдивчанин, който преминава през алеята между хотел „Лендмарк” и Парк Отдих и Култура в Смирненски . Впечатление му е направило, че голяма част от клоните и дърветата изглеждат на пръв поглед изсъхнали. Освен, че според него са мъртви, са и много високи и големи и ако се стоварят върху някого при по-силно буря, то би било пагубно, пише TrafficNews.bg.

„Алеята е около 50 метра и е пълно с огромни дървета, които са сухи. Не само са сухи, но са и проядени от дървеници и кълвачи. Трябва спешно да се вземат мерки, за да не се стигне до някой фатален инцидент”, споделят пловдивчанинът.

Изсъхнали дървета застрашително се провесват и над пешеходната алея на Младежкия хълм към върха. Над 10 опасни дървета или големи клони, които могат да се строполят всеки момент се намират между разклона за ул. „Младежки хълм” и спирка „Снежанка”. Стотици са дърветата, които са паднали в подножието на тепето, такава е ситуацията и по склоновете му.

Важно е да се премахва мъртвата растителност, тъй като по тези дървета има болести, насекоми и паразити, които се прехвърлят на здравите дървета. По този повод няколко пъти се проведе мисия „Акция Лаута”, за да се премахнат всички паднали дървета.

Медията ни изпрати официално запитване до ОП „Градини и паркове” дали се предвиждат фитосанитарни проверки на въпросните места.