Жител на Благоевград, пожелал да запази анонимност, сигнализира за сериозен инцидент, при който дъска от сграда е паднала на метри от майка с дете.

Инцидентът се случил на 12 октомври, събота, на булевард "Васил Левски", пред "новострояща" се кооперация, която вече 20 години не е завършена. В анонимна публикация във Фейсбук, авторът предупреждава за огромната опасност и настоява за спешни действия от страна на общинската администрация.

"Дъската, която виждате на снимката, се заби със страшна сила в тротоара пред "новостроящата" се от 20 години кооперация на бул. "В. Левски" 6 - само на няколко метра от минаваща майка с дете. Това не е първата и няма да бъде последната и само въпрос на време е да бъде убит човек", пише гражданинът, обръщайки се към кмета на Благоевград, г-н Байкушев.

В публикацията се подчертава, че авторът на сигнала вече е информирал общината за опасността още миналата година, но действията до момента са неадекватни. Въпреки очевидната заплаха за минувачите, сградата продължава да създава рискове за безопасността на хората.

Освен опасността, която представлява сградата, авторът на сигнала изразява и възмущение от нелицеприятния вид на обекта, който се намира на един от основните булеварди на града.

"Какво впечатление оставя за хилядите минувачи и гости на града отвратителната и нелицеприятна картина на един от основните булеварди в "процъфтяващия" ни град? Моля, вземете мерки или посочете кой ще носи отговорност при нещастен случай", се посочва в анонимната публикация.