Малки деца притесняват жители на Русе. Оплаквания от поведението им има от много хора, които са се придвижвали пеша в града. Те твърдят, че около 8-годишни момченца хвърлят балони по пешеходците. В един от случаите дори ударили момиче по ръката, след което ѝ казали „да си гледа работата“.

„Здравейте, преди малко се прибирах от училище и минавах от паметника към Дунав през чешмите. Бях със слушалка в ухото и видях група деца да са около мен, но не обърнах много внимание. Подминах ги и усетих как един балон се пука в краката ми, обърнах се към тях, и нищо не казах, продължих надолу към хотел Дунав. Стигнах точно пред входа му, когато усетих удар по ръката, махнах слушалката си и се огледах. Видях две момченца на тротинетки, около 8-годишни, бях много изненадана от случилото се и се обърнах към едното дете и го попитах дали са добре. То ми отвърна с "Гледай си работата, ма" и се изплю срещу мен. Искам само да Ви помоля да възпитавате децата си, защото това не е нормално поведение и някъде ще получат по-различен отговор на действията си от моя!,“ споделя момиче в мрежата.

„За съжаление, това не са единични случаи! Вчера на светофара до училище "Братя Миладинови" пресякоха група деца на същата възраст, но не по пешеходната пътека, а ходейки предизвикателно по цялото кръстовище! Гледаха нагло към шофьорите и крещяха! Две от децата бяха с тротинетки. Много жалка картинка!,“ пишат още.

„Аз също ги видях. Хвърлиха балон на случайно минаваща и нищо не подозираща ученичка с униформа. Улучиха и раницата.“

„Снощи моят син и приятелче отидоха до чешмата да си налеят вода, когато родител, родител подчертавам, е играл с някакво друго дете с въпросните балони и изплисква моят син по гърдите и врата с вода, и настана голям смях ...нищо не казахме. След това продължихме из района и деца с пистолети и балони ги пръскаха зад гърбовете без да ги познават. Кажете, че е игра, ама то всяко нещо си има граници.“