Временната организация преди тунел "Топли дол" на АМ "Хемус" предизвика бурна дискусия в социалните мрежи. Според огромна част от хората тя е направена толкова некадърно, че за пореден път Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" ще стане причина за катастрофа. Снимката, публикувана във Facebook, е коментирана и от пъния експерт Диана Русинова:

"Геният на "експертите" от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) просто няма край! После се чудим защо стават толкова много катастрофи... Тази временна организация на движение е дело на изпълнителя — държавната фирма "Автомагистрали", която е под шапката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). АПИ също са подчинени на МРРБ и човек наистина се пита тези институции не си ли говорят помежду си? Приемането на временните организации става от длъжностни лица в Областно пътно управление, пряко подчинено на АПИ, и служители на "Пътна полиция". 

Така че за тази мърлява работа има конкретни виновни. Те получават заплати от нашите данъци, но когато се случи пътен инцидент, няма да понесат никаква отговорност. Отново виновен ще е шофьорът, защото не е "съобразил скоростта" с пътните условия, които са... меко казано, абсурдни, объркващи и незаконни."

Някои от коментиращите смятат, че "ПТП-тата в 99% са причинени от превишена скорост. Ако бай Ганьо кара с ограничението, няма да има проблеми."

На което Мариана Минова контрира, разказвайки случка, завършила трагично:

"Искате да кажете, че сигнализацията е добра и че се подразбира какво предстои в този пътен участък?

Преди две или три години на връщане от София по АМ "Тракия", в посока Пловдив си шофирам с не повече от 120 км/ч. Беше зимата и към 18:30 ч в тъмното, съпругът ми беше забелязал 1 знак, повтарям 1 знак, който указва, че предстои ремонтна дейност на платното. Успях да намаля и безопасно преминах в насрещното, където се отклоняваше движението! Прибираме се вкъщи, пускам телевизора и разбирам, че на същото това място, след нашето преминаване е станала катастрофа! Кола-ковчег... Майка, дете и баба загиват намясто, само бащата беше оцелял! Та не мислите ли, че ако имаше достатъчно сигнализация за ремонта на този пътен участък, тези хора щяха да бъдат живи?"

Още по-категоричен пише: "Ще причините ПТП за пореден път с този пътеуказателен бардак."