Димитровградчанин похвали в социалните мрежи дете, което знае правилникът за движение по пътищата. "Изумен останах от това дете", пише мъжът в своя публикация в местна Facebook група.

В публикацията си той е качил и клип, на който се вижда как дете пресича пешеходната пътека с велосипед. Уловката е, че детето бута колелото, а не го кара - както всъщност е редно да се прави.

Преди детето да премине през пътеката в центъра на града се вижда как то слиза от велосипеда си.

Ситуацията е от вчера 18 октомври, минути преди 19:00 вечерта.

В сайта на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" е записано, че при пресичане по пешеходна пътека, водач на велосипед е длъжен да слезе от велосипеда и да го бута, докато премине.

"Като човек, които прекарва доста време на пътя, това в нашия град го виждам наистина за първи път!", уточнява мъжът. "Адмирации за родителите на това дете! Научили са го как е правилно да пресече пешеходната пътека тип зебра с велосипед! Това в нашия град е наистина не виждано. Дори и възрастни хора, които е нормално да го знаят, не пресичат правилно. За тротинетките да не говорим. Там явно органите на реда чакат да стане белята, за да вземат да затегнат правилата и за тях", пише още той в своята публикация.

Коментиращи коригират автора, че са забелязвали много деца в града да пресичат с колелетата си по същия. "Аз това лято видях много деца и с тротинетки да пресичат правилно. Слизат от тях и гледат. Тогава пресичат. Както си му е редно.", коментира жена.

Снимки: Стопкадри, Александър Петров, чрез Facebook