Девойки необезпокоявано проникнаха в заключения двор на детска градина "Ален мак" във Велико Търново и оставиха след себе си купчина боклуци. Това става ясно от публикация на Христина Димитрова в социалната мрежа Facebook.

"За пореден път в заключения двор на ДГ "Ален мак" в гр. Велико Търново си проличава "възпитанието" на живущите в квартала. В детската градина има видеонаблюдение! Молим ви, пазете чисто! Тук дните си прекарват нашите малки дечица", написа тя във Фейсбук.

След поста на Димитрова, директорката на детската градина Йорданка Стайкова също се включи в дискусията. 

"Изядоха си семките и виждате къде точно си изхвърлиха отпадъците. Изпиха си напитките и изхвърлиха кенчетата отпред. Това е входа на яслената група на ДГ "Ален мак". Гледката беше отвратителна!", сподели тя в секцията за коментари, като добави, че има видеозаписи от случката, но лицата на нарушителите умишлено не са публикувани.

Стайкова също така отправи призив към родителите на девойките да обърнат повече внимание на възпитанието на своите деца. "Дано родителите да успеят да възпитават децата си, а не само да чакат на институциите", написа тя.

Директорката предупреди, че ако случаят се повтори, тя ще бъде принудена да се обърне към органите на реда: "Влизането в двора на детската градина от външни лица извън работно време е забранено! Следващият път ще извикам полиция!".

Постъпката на девойките предизвика бурни реакции в социалните мрежи, като много родители изразиха своето възмущение от липсата на елементарно уважение към обществени пространства.

Снимки: Христина Димитрова