Двама ирански войници бяха убити при израелските въздушни удари по Иран, съобщи тази сутрин държавната информационна агенция ИРНА, цитирана от Ройтерс.

"Армията на Ислямска република Иран, бранейки сигурността на Иран и в защита на народа и интересите на Иран, пожертва двама от своите бойци, докато противодействаше на ракети на престъпния ционистки режим", се посочва в изявление на въоръжените сили.

Израел атакува военни обекти на Иран ВИДЕО

Израел e „в състояние на най-висока възможна тревога", след като удари 70 цели в Иран

Израел "продължава агресивната си политика и разширяването на конфликта в региона, като извършва, без да спира, крещящи актове на агресия", се казва в изявление на канцеларията на министър-председателя на Ирак, цитирана от Ройтерс. Този път агресията му се насочи към Ислямска република Иран чрез въздушен удар по ирански цели рано тази сутрин, допълва иракското правителство.

Министерството на външните работи на Катар осъди днес въздушните удари на Израел срещу Иран и призова за сдържаност и за избягване на нестабилността в региона, съобщи Ройтерс.

Египет е силно обезпокоен от ескалацията в Близкия изток, включително израелското въздушно нападение над Иран, и осъжда всички стъпки, които застрашават регионалната сигурност и стабилност, се казва в днешно изявление на египетското външно министерство, пише БТА.