Двама мъже от Русе са в болница, след като са се сбили за гласове. Единият пострадал заяви, че нападнат, защото отказал да продаде гласа си за определена партия. Другият участник в сбиването пък казва, че конфликтът бил на лична основа.

Боят е станал днес по обед на автобусна спирка в квартал "Чародейка". 

Според един от участниците преди това в дома му пристигнал човек, който искал да му даде пари, за да гласува голямата му фамилия за определена партия. Той отказал.

„Искаше да ми даде пари, защото семейството ни е много голямо. Около 15 души сме. Когато дойде и поиска да гласуваме за тях аз му казах, че не искам да имам нищо общо. Отказах му. И вероятно заради това ме намрази”, разказва пострадалия Горан Мишев пред камерата на NOVA.

Горан Мишев

След това мъжът отива да пие кафе на автобусната спирка. Там той бил извикан от мъжа, който малко по-късно го удря с желязо в лицето два пъти. Нароченият нападател и купувач на гласове, обаче твърди друго. „Миналата вечер правиха лайфове в социалните мрежи, в които ме псуваха и ме споменаваха по име. Казаха, че щели да ме вкарат в затвора”, твърди Върбан Върбанов.

Върбан Върбанов

Допълва, че той бил нападнатият. ”Удари ме, и ако не се бях предпазил с ръка, щеше да ми разцепи главата”, заяви Върбанов, отричайки, че е замесен в купуването на гласове. „Първо, че съм ходил у тях - е пълна измислица. Второ - нито се занимавам с избори, нито казвам на някой за кого да гласува. Аз не купувам гласове”, категоричен е Върбан.

В резултат на сбиването, единият мъж е със счупена челюст, настанен е в болница. Вторият мъж и в друго лечебно заведение. Предстои му операция на ръката. От полицията в Русе уточниха, че има образувано досъдебно производство, но нямат все още нямат данни, свързани с нарушения на изборното законодателство.

Снимки: Стопкадри, NOVA