Както GlasNews ви информира по-рано, полицай от районното управление във Велинград бе задържан по обвинение за педофилия. Разлседването срещу служителя на реда започва след сигнал от 15-годишната, с която се твърди, че 26-годишният полицай е блудствал.

Задържаха полицай по подозрение за педофилия*

В акцията по задържането му са участвали служители на дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на колегите им от Пазарджик.

Случаят е от края на миналия месец, но заради срам, момичето решава чак сега да сподели на родителите си. Сигналът е подаден от близка на семейството на 3 октомври.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаят е задържан. Разследването е започнало след сигнал, по който са събрани данни за извършено престъпление. В резултат на предприетите незабавни действия той е задържан за срок от 24 часа. Министърът на вътрешните работи е издал заповед за дисциплинарно производство и е временно отстранен от длъжност. По случая е бразувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.

Пред NOVA 15-годишното момиче разказа, че полицаят я накарал взаимоотношенията им да останат конфиденциални. "Аз наистина мислех да не казвам на никой, беше ме срам. Не исках мама и тате да разбират. Изведнъж започна да се държи малко странно, да ме дърпа, да ме стиска по ръцете. Аз имах синини и по краката. И стана...“, разказва момичето.

„Да, тя ще го преодолее. Но за какво? Да си правят какво си искат хора с власт ли?“, запита бащата на пострадалата.

Обвиненият служител твърди, че всичко е "постановка".

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Обвинение срещу полицая все още не е повдигнато.

Снимка: Стопкадър, NOVA