Мъжът, опитал да се сложи край на живота си на връх Околчица, е Константин Бъчваров. Той е 34-годиншен и е родом от София.

Мъж се метна с колата си от рампа за скокове с делтапланер

Според BulNews, с Враца го свързва неговата вече бивша съпруга Аделина. Преди няколко години двамата сключили брак, а по-късно им се родило и момиченце. По неофициална информация, двамата обаче започнали да имат проблеми помежду си и не след дълго се разделили.

След развода, Аделина се прибрала в бащиния си дом във Враца, където и отглежда общото им дете, а Константин идвал няколко пъти в месеца, за да го вижда.

Твърди се, че софиянецът не могъл да преживее раздялата с майката на момиченцето си и може би това е една от причините, накарали го да извърши опит за самоубийство.

Вчера мъжът оставил прощално писмо на близките си и се качил с колата си на връх Околчица над Враца. Константин спрял на рампата за делтапланери и минути по-късно полетял с автомобила си към пропастта. 

Образувано досъдебно производство е по закон, гласящ: „който по какъвто и да е начин подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова или само опит, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години“.