Много столичани отнесоха глоби за неправилно паркиране. Колите са били спрени на тротоар, което както повечето от вас знаят, е забранено и подлежи на санкция. Една от потърпевшите, олекнала с 20 лева, реши да повдигне темата и отправи въпроси към отговорните.

Тя не оспорва санкцията за нарушението ѝ, но пита резонен въпрос – дали неподдържания тротоар, обрасъл с храсти и почти недостъпен за пешеходци, е място, от което трябва да се събират пари от глоби.

Жената е на мнение, че и гражданите трябва да могат да глобяват общините за нередности.

Ето какво написа тя в мрежата:

„Вчера ме глобиха за неправилно паркиране, както и всички наредени по булевард „П. Владигеров“ от Бъфало-то надолу към Била-та. Не споря, не се оправдавам - сгрешила съм, полага ми се глоба! Това, че се паркира там от десетки шофьори, и то от години, и това, че паркирането там не е кой знае колко затрудняващо движението (спокойно двете ленти могат да са три: една за паркиране и две активни, ама що да го правят, като могат да "берат" там периодично?!) - не означава, че правилата не трябва да се спазват. Но! Тръгвам аз днес пеша до изипея, за да си платя фиша, че да не забравя, че после да ме занимават с глупости. Вървя по "Ген. Владимир Динчев" и си мисля: за 20 години тук веднъж не видях тротоарът да е почистен и пригоден за пешеходци! Кола до кола, мила моя майно льо, а където няма коли - храсталак! От три метра тротоар храстите са оставили едва половин метър, а скоро и това няма да е на разположение.

По „Луи Пастьор“ в частта от „Сливница“ към „Ген. Владимир Динчев“, пък и по-нагоре, положението е още по-лошо! Е, може ли кампанийно да се "берат" средства чрез глоби, а там, където наистина има нужда от грижата на добър стопанин в лицето на общината, да не се пипа с десетилетия?! Хората как да глобят Общината??“

„Хубаво би било да можем ние също да глобяваме общината,“ подкрепиха мнението.
 
„И мен преди няколко месеца ме глобиха, за спиране на заченки на тротоар в Дървеница. Бяха напляскали на всички любовни писъмца. И като попитах служителя, това на тротоар ли му прилича, вдигна рамене и каза такова е нареждането. Та, понякога изтегляме късата клечка,“ споделя друг.

Снимки: Ваня Първанова