За голям пожар в Пловдив съобщават жители на града в социалната мрежа Facebook.

Според първоначалните данни пожарът е избухнал в базата на ОП "Чистота", която се намира на ул. "Даме Груев" 64 в район "Южен".

На място са пристигнали шест екипа огнеборци, които се борят с огнената стихия.

Във видео, публикувано в социалната мрежа, се вижда как към небето се издига голям гъст облак от дим. Чуват се и сирените на пожарните автомобили, пристигнали на мястото.

Причините за възникването на пожара тепърва ще се изясняват. Към този момент няма данни за пострадали хора.

Пловдивчани твърдят, че район "Южен" е изключително задимен, а във въздуха се носи задушлива миризма. Препоръчва се затваряне на прозорците, а по-чувствителните хора, бременните, сърдечно болните и малките деца да останат в затворени пространства.

Тепърва предстои да разберем какво е качеството на въздуха в района на пожара.

Още подробности - четете тук:

Потушиха пожара в Пловдив

Кошмарен въздух в Пловдив след пожара. Какви са стойностите? СНИМКИ+ВИДЕО

Смог се стеле над Пловдив

Междувременно от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР съобщиха, че общо 65 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, един човек е загинал. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

С преки материални щети са възникнали 19 пожара, от които: девет в жилищни сгради; два в спомагателни, временни или паянтови постройки; шест в транспортни средства; два в съоръжения на открито.

Без нанесени материални щети са възникнали 46 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; един в стърнища; 21 в отпадъци; два други.

Извършени са 39 спасителни дейности и помощни операции, от които: пет при катастрофи в транспортни средства; една при промишлени аварии (в електропреносната мрежа); една при битови или промишлени инциденти (паднали дървета, камъни и предмети); 31- техническа помощ. При една от спасителните дейности е оказана помощ на пострадали граждани.

Регистрираните лъжливи повиквания са осем. 

Пожарът в ОП "Чистота" / Снимка: Цветелина Терзиева