Майка на 3-годишно дете стана обект на посегателство. Жената е останала без телефон, след като посетила ресторант за бързо хранене до столичното Околовръстно. Потърпевшата сподели във Facebook, че четирима младежи на видима възраст под 18 години, са отговорни за кражбата. Те стояли на съседната маса. Случката се разиграла в неделя вечерта.

По думите на жената последното включване на откраднатото устройство било от адрес в квартал „Надежда“ 2. Подаден е сигнал в полицията.

„Здравейте, хора! Вчера към 19:50 ч. от ресторант за бързо хранене “Бистро” на околовръстен път в магазин ИКЕА, ми беше откраднат телефон айфон 13 про. На масата до мен и тригодишната ми дъщеря, бяха три момчета и едно момиче на около 16-годишна възраст, след което изчезнаха заедно с телефона… Последното включване на телефона е от адрес жк „Надежда“ 2. Предполагам, че е някое от хлапетата, което не знае, какво да го прави този телефон и най-вероятно ще го захвърли на някъде! Има поставени камери за видеонаблюдение навсякъде в ресторанта и магазина, подадена е жалба в 6-то районно. Обръщам се към родителите, които знаят къде са били децата им. Моля, ако някой дочуе или разбере, каквато и да е информация да ми сигнализира. Благодаря предварително!,“ написа Моника Иванова.

„Детето учи в 140 СУ „Иван Богоров“, допълни още тя.