13-годишно момче, припаднало в двор на кооперация в центъра на Варна след коктейл от дрога и алкохол, е спасено след подаден сигнал от граждани на тел. 112.

Според varna24.bg. група младежи се събрали във вътрешен двор на кооперацията, където по принцип обичали да се скатават. На пръв поглед хлапетата с нищо не нарушавали обществения ред, слушали музика и се шегували помежду си.

В един момент обаче едно от децата започнало да повръща. След това било забелязано да стои до оградата на двора доста омърлушено, а около него били част от приятелите му.

Компанията обаче в един момент бързо се изнесла, а до момчето останал само един от тях. В един момент детето припаднало, като се свлякло на земята, а единственият останал придружител се спуснал да търси помощ от работещи наблизо хора.

При вида на безпомощния младеж жена веднага набрала тел. 112, за да потърси помощ, но в мига, в който чул за линейката, припадналия младеж отворил очи и се развикал, че за нищо на света не иска да идва линейка, скочил и залитайки избягал в неизвестна посока.

Жената хукнала след него, но от момчето нямало и следа. Постояла на улицата и докато се чуди какво да прави, от близкия съседен двор се появил отново приятелят на младежа и посочил мястото, където се е скрил. Детето обяснило, че момчето отново е припаднало, след което признало че се касае за употреба на дрога със съмнително качество.

Незабавно отново бил подаден сигнал на тел. 112, а докато чакали линейката, приятелят припряно разказвал, че момчето било добро и свястно хлапе и му било за първи път да опитва подобно нещо.

Преди линейката обаче, на място дошъл полицейски екип, който съдействал на припадналия младеж да стъпи на крака и да дочака линейката. Станало ясно, че той е на 13 години и е употребил дрога в комбинация с бира.

Медицинският екип го отвел в болнично заведение, където му била оказана незабавна помощ. Впоследствие станало ясно, че родителите са интелигентни и уважавани хора, които и друг път са се сблъсквали със същия проблем.

Вероятно, поради тази причина и младежът не е искал да бъде търсена помощ.

"По-добре да изяде няколко шамара, но да е жив!", коментирал приятелят, който единствен не се изплашил от случилото се и благодарил за съдействието на жената, полицията и лекарите.