„Ситуацията е толкова динамична, че аз не мога да дам съвет дали хората да напуснат домовете си. Сега видях, че огънят се е пренесъл към другата част на пътя. Изпратени са всички водоноски в поделенията в Елин Пелин и Горна Малина”. Това заяви кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

„Между 4 и 8 души са били на територията на склада. Не зная колко са пострадалите. Газта е спряна, превантивно сме направили каквото може”, каза кметът на Елин Пелин. 

Според него хората трябва да стоят в домовете си, защото може от малки осколки да се възпламенят нови пожари. В склада няма боеприпаси.  

Взривове, огън и дим в складове за фойерверки край Елин Пелин, има ранени ВИДЕО+СНИМКИ

„Всички водоноски са мобилизирани, не мога да преценя кой е издал тази заповед за евакуация, военните са включени, всички арендатори са уведомени. Няма достатъчно налягане във водопреносната мрежа и се затрудняват пожарникарите”, заяви кметът, цитиран от Нова.

Всички кметове и доброволчески отряди са в готовност около селата за превантивни действия, защото вятърът е силен.

Има непотвърдени данни, че на смяна в складовете е трябвало да бъдат около 20 души.

@glasnews До 20 души били на смяна в гърмящите складове край Елин Пелин? #ЕлинПелин #складове #пиротехника #дим #fyp #fypage #viral #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg

BG-ALERT с предупреждение за жителите на Елин Пелин

Пламна и склад на голяма хранителна верига до Елин Пелин

Шефът на МВР с първи думи за ужаса край Елин Пелин

Брониран джип и две "котки" на армията влизат в складовете край Елин Пелин

Собственикът на склада в Елин Пелин: Нямаме представа на какво се дължи пожарът

Двама души са тежко пострадали при взривовете. Става въпрос за мъж на около 40 години и жена на около 30 години - и двамата с изгаряния от трета степен. Те са настанени за лечение в „Пирогов”.

„Трета степен на изгаряния означава поразяване на тъканите и кожата в състояние, в което тя опада”, обясни директорът на спешната болница д-р Валентин Димитров.

Единият от пострадалите е с 85% изгаряния. Другият е в по-добро състояние - с 35% изгаряния. Ранените са приети за интензивно лечение в реанимацията на „Пирогов”, където екипите се борят за живота им.