Град Кричим отбеляза своята 55-годишнина от обявяването си за град с впечатляваща поредица от събития, които продължиха няколко дни и събраха на едно място стотици жители и гости. Празничната програма, изпълнена с културни, спортни и забавни прояви, достигна своя връх с голям концерт и зрелищна заря, които осветиха небето над града.

Началото на тържествата бе дадено със специална прожекция на открито на филма „Като за последно“ на стадион „Христо Ботев“, която привлече любителите на киното под звездите. Следващите дни включваха различни прояви, сред които базар „Произведено в Кричим“, детски шоу програми с фокуси и игри, както и пленер за деца на тема „Децата рисуват Кричим“.

Празничният дух се усещаше на всяка крачка, а кулминацията беше, когато площад „Обединение“, където се състоя тържествения водосвет и празничния концерт.

„С общи усилия ще продължим да работим за бъдещето на нашия град и да отстояваме неговото добро име и авторитет“, заяви кметът Атанас Калчев в своето обръщение към съгражданите.

Вечерта завърши с впечатляващ концерт, на който се изявиха както местни таланти, така и гост-изпълнители, сред които изпъкна Ванелис Бадекас и гръцки оркестър. 

Пищна заря, която освети нощното небе, постави тържествен край на празничната седмица, оставяйки у всички присъстващи усещане за гордост и оптимизъм.