Агресивно куче е захапало жена в столичния квартал "Надежда". Това се посочва в публикация на Венера Даскалова в социалната мрежа Facebook.

Венера Даскалова написа, че е станала свидител на това как кучето е захапало жената, докато тя минавала покрай него.

Кучето, за което се предполага, че е порода Джак Ръсел, заръфало жената за крака. А реакцията на стопанина на животното възмутила Венера Даскалова. По думите й той е казал на потърпевшата, че кучето му е ваксинирано и си е тръгнал.

"Искам да предупредя за опасно куче! На спирката на 83 и 86 на ул. "Никола Жеков", до Лидл, един възрастен мъж с брада разхожда на каишка куче, приличащо на Джак Ръсел, но малко по-голямо, кучето на пръв поглед изглежда добро, но явно е агресивно. С детето минахме покрай него, но на по-голямо разстояние и само видях, че се разгневи, но за жалост една жена мина доста по-близо и я захапа за крака. Нямах възможност да го снимам или каквото и да е, защото се опитвах да помогна на жената и да държа детето. Захапя я наистина жестоко, скъса й панталона и се поду ужасно много, не беше просто гризване", разказва Венера.

С коментар под публикацията й се включи жената, захапана от кучето. Тя благодари на Венера за оказаната съпричастност. Потърпевшата споделя, че е посетила лекарски кабинет, където й е поставена ваксината срещу тетанус.

"Ще се опитам да го намеря собственика на кучето, много хора ме познават и предполагам, че ще ми окажат съдействие с информация. На вас благодаря отново!", написа Борислава Тодорова.

Потърпевшата отбелязва, че ще подаде жалба в полицията.

Снимката е илюстративна.