Кучешки лай тормози част от жителите на столичния квартал "Лагера". За това сигнализира Петя Кръстева в социалната мрежа Facebook. 

В своя публикация тя споделя, че проблемът с кучешкия лай продължава от дълго време и се е превърнал в истински терор за живущите в района.

"От един вече доста дълъг период от време из квартала (аз съм на ул. "Плиска") се чува да лае куче. Случва се всяка вечер и всяка сутрин за поне 20-30 мин без спиране. За други части на деня не мога да кажа, тъй като ме няма. Някой знае ли какъв е случаят, защото това се превръща в терор - пречи на децата да заспиват, буди ни в 6:30 ч. Ако при нас се чува така, представям си какво им е на хората, които са в непосредствена близост," написа Петя Кръстева.

Под публикацията на Петя веднага се появиха множество коментари от други живущи в квартала, които също изразиха своето недоволство и тревога. Много от тях потвърдиха, че кучешкият лай се чува по всяко време на деня и нощта, създавайки сериозни проблеми за съня и спокойствието на хората.

"Кучето живее на ул. "Балчик", в дворчето на малката кооперация на ъгъла с ул. "Баба Илийца". Вечер, по цяла нощ и рано сутрин не спира да лае, а аз съм точно срещу него... това е повече от недопустимо! Този лай тормози стотици хора, живеещи на близките улици!", написа Деница Аврамова в секцията за коментари.

Жители на "Лагера" обмислят да се обърнат към компетентните органи, за да бъде намерено решение на проблема. 

"Обмислям да пусна сигнал, защото безсънието ми вече продължава с години", допълва Аврамова.

Снимката е илюстративна.