Кучета са подгонили две деца тази сутрин в Добрич. Това твърди баща им в социалната мрежа. Родителят споделя, че изпратил синовете си за закуска, а малко след това те се прибрали със сълзи на очи и подмокрени от уплах. Те споделили, че били гонени от улични кучета. Мъжът е решен да сигнализира за инцидента. Допълва, че още днес ще подаде сигнал в общината. Бащата се закани, че ако не бъдат взети мерки относно кучетата, ще се заеме сам с тях.

„Тези кучета ще изчезнат безследно и няма да бъдат приспани с инжекция,“ пише той.
 
„Добро утро, Добрич! Накратко разказвам една история. Днес пратих децата да си вземат по една питка от бар Фреди или от Чефо, кой както го знае. Намира се до линейките на болницата отстрани на аптека Марешки. След малко се връщат мойте хубавци, двамата напикани и ревящи, че кучета ги гонили. Малкия паднал на пътя измежду колите, крака в кръв… Раната ще зарастне, то ясно юнаци са, но сега ще е трудно да минат пак през това място. Ще помоля, който трябва да се сезира своевременно до края на седмицата, защото след това тези кучета ще изчезнат безследно и няма да бъдат приспани с инжекция… прилагам и снимки като 2 от кучетата липсват на тях. Каквото искате това мислете за мен, но това са ми децата и колкото и да обичам кучета, тези ще вмиришат трънките,“ гласи цялата публикация на Атанас Георгиев.
 
Жители на града влязоха в положение на мъжа и проявиха разбиране за тревогите му като родител. Но все пак някои изразиха мнение, че с убиването на животните не се решава проблемът, нито е добър пример за децата му. Те настояват въпросът да се отнесе до отговорните, без да се стига до насилие. Прокрадна се и съмнението, дали децата не са провокирали по някакъв начин животните.
 
„Разбирам афекта Ви и но и Вие разбирате, че трепането на кучетата не е решение. То темата е доста дълга. Дано приберат животните където трябва, а и не вярвам ментално здрав човек да тръне да убива. Мисля, че ще вземат мерки,“ написа жена.

„В целия град е така! В петък на дете му беше отхапан пръста от куче! Куче,което напада деца и хора! Имало е пуснати сигнали, а реакция от страна на кучкарника няма никаква! И аз питам,какво правим в такива случаи?! Защо децата,трябва да имат страх да преминават откъдето и да е било?,“ сподели друг случай жителка.
 
„Обадете се на приюта и подайте сигнал! На никой не му е приятно, че градовете ни са пълни с бездомни животни, но това е положението в милата ни родина. Това не означава, че трябва да проявяваме жестокост към тях, не е това разрешението,“ смята мъж.
 
„Тези кучета са от много време около това място и всеки път когато минавам не съм видял да гонят хора, дори са плашливи от хората. Възможно ли е децата да са ги закачили по детски? Помислете разумно преди да правите глупости и най-вече помислете, на какво ще научите тези деца. Съжалявам за станалото и не обвинявам вашите деца, но пак казвам не съм видял точно тези кучета да проявят агресия към някого,“ коментира друг.