Майка твърди, че синът ѝ е пострадал при трудова злополука във фирмата "Леми-Трафо", които настоявали пострадалия да не пише, че не е трудова злополука, а по вина на работника. 

Преди дни в работно време върху крака на работника пада 500-килограмова ролка с метал, твърди още жената.

По нейни думи, синът ѝ е започнал работа във въпросната фирма преди само 3 седмици. Тя споделя, че детето ѝ не е получило работно облекло от работодателя, липсвал е и инструктаж за безопасност, както и обучаващ.

"Естествено, карат го да напише, че не е трудова злополука, а по вина на работника. Чакал го някой господин Петров да му каже да напише, че винкел му е паднал на крака и естествено не е трудова злополука", пише жената в публикацията си в социалните мрежи. "В момента е гипсиран с размазан палец, ако не се оправи до седмица - операция.", допълва тя относно състоянието на сина си.

Коментиращи посъветваха жената и сина ѝ да се борят за правата си, като разговарят с адвокати и синдикати, а авторката на публикацията сподели, че няма да се отказва. Друга жена в коментарите сподели, че е работила във фирмата и винаги така се е "процедирало". "Нещо подобно без договор работех за два - три месеца", написа тя. "Никой не може да те накара на сила, ако си решил да напишеш истината. Винаги е виновен работодателя.", коментира мъж.

Оказва се, че бащата и дядото на момчето работят за същата фирма.

GlasNews остава на разположение да публикува позицията и на фирма "Леми-Трафо"

Снимката е с илюстративна цел.