14 октомври, минути през 8 сутринта - началото на учебния ден за децата, бургазлия мина на червен светофар и през пешеходна пътека, на която мирно чакат деца и родители.

Инцидентът се развива на столичните кръстовището на столичния булевард "Черни връх" и улица "Презвитер Козма". Бърза справка в интернет показа, че на метри от въпросния светофар се намира 122. ИОУ ''Николай Лилиев'', към което, най-вероятно, са ходили учениците.

Региистрацията на автомобила в нарушение е А6636РА.

На видеото се вижда как в движение светва жълтия светофар, при което колата с бургаската регистрация намаля, но светвайки и червеното - той минава през кръстовището и пешеходната пътека. "В Бургас можем и на червено да минем, нали?", иронично задава въпроса водачът на снимащия автомобил.

Малко след като водачът преминава през пешеходната пътека, през нея започват да минават и ученици, някои сами, други с родителите си.

"След светофара пресякоха деца можеше да ги убие глупакът...", пише ядосан потребител, добавяйки "Няма да се научим!" "Точно една секунда го размина с това да отнесе децата на пешеходната.... Този заслужава отнемане на книжката завинаги понеже няма да спре да си кара така", допълва жена.

"Бургас е града в който червения светофар е само пожелателен. Колкото пъти отида там, буквално всеки втори минава на червено, така че човекът явно си е свикнал така", коментира друг потребител.

Видео: Тео Цигов, чрез Facebook