Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9,11 ч е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево". Сигналът е подаден в 12,56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14,35 часа. Пострадалите са пътували в лекия автомобил и са транспортирани за преглед в лечебно заведение.

Два леки автомобила са горели в София за последното денонощие. Инцидентът с единия автомобил е в кв. „Малашевци", а с другия – в кв. „Филиповци".

С материални щети са 16 от пожарите за изминалите 24 часа, шест от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, съобщи БТА. Извършени са и 33 спасителни дейности и помощни операции, от които десет при катастрофи.