Нов абсурден случай на безразсъдно шофиране на пътя. Случката е от Асеновград. 18-годишен младеж без книжка помля 4 паркирани автомобила и избяга от местопроизшествието. Катастрофата става в ранните часове във вторник на бул. „Княгиня Евдокия”.

Малко по-късно тийнейджърът се върнал с майка си, която, според публикации в социалните мрежи, била известна. Кадри показват, че на място има и полиция, а младежът е задържан. В бързината неправоспособният водач изоставил и приятелката си.  

Младеж без книжка помля през нощта три коли в Асеновград ВИДЕО

В нощта на инцидента Халил Исмаил и съпругата му се върнали от път. Около 2:30 часа през нощта те разтоварили куфарите си и се прибрали. 15 минути след това чули ударите. „Разминахме се на косъм, щеше и нас да помете”, коментира потърпевшият. По думите му явно шофьорът се е движил с много висока скорост, за да причини толкова щети по другите превозни средства.

След като неправоспособният водач избягал от местопроизшествието, Халил и негов съсед тръгнали след извършителя. Намерили го на няколко преки. „Колката беше изоставена. В нея имаше момиче, което беше босо и плачеше. Дойдоха нейни приятели да я утешават. След около 40 минути момчето дойде с майка си да даде обяснение пред органите на реда. Каза, че се изплашил и затова избягал”, каза още собственикът на една от ударените коли.

От полицията съобщиха за Нова, че водачът е санкциониран с актове, колата е дерегистрирана, а пробите му за алкохол и наркотици са дали отрицателни резултати.