Момиченце е повърнало в магазин за спортни стоки във варненски мол, а управителят на магазина го е накарало да почисти. За това съобщи жителка на морската ни столица в публикация в социалните мрежи, която видя GlasNews.bg

"Симеончо, управителчето - човек от персонала, се е правил на велик и е настоявал да се изчисти.", напижа жената в публикацията си, преди да уточни, че детето е било с баща си, който е направил снимката. Жената уточнява, че на детето му е била дадена и торбичка.

Историята предизвика задълбочена дискусия в социалните мрежи.

"В крайна сметка не е нещо,което е направено нарочно.", пишат част от коментиращите. "За мен управителят не е бил прав. Естествено, че бащата е трябвало да предложи да изчисти от чиста култура.", пише жена. "Ако детето ми повърне в мол-а, ще потърся чистачка. Затова са там - дори и да чистят повърнато от дете. А управителя е там, не да подскача колко е велик и да се зъби на дете и клиенти, ами да въдвори ред и чистота бързо и без особен шум.", допълва друга жена. Някои даже се заканиха да не посещават повече въпросния магазин.

Други коментиращи взеха страната на управителя на магазина, "Преди три дена води синът ми в спешното в терапията. Повърна във фоайето. Намерих стирка в тоалетната, почистих и сложих табелата за мокър под. Вие защо очаквате някой да чисти след вас?", коментира варненка. "Детето с проблеми вместо да стои в тях, обикаля моловете", отбелязва жена. "След като детето е било с баща си би следвало той да почисти или да повика някой от почистващия персонал. Ако някой направи такова нещо в магазина ми, не съм длъжна да му чистя", допълва друга жена. "Бащата има време да направи снимка, но не търси светкавична реакция за проблема, който има детенцето му, в същото време губи време в това да се възмущава.", пише потребител на Facebook.

"Чета коментарите и губя надежда. В едно нормално общество няма да се дискутира кой трябва да изчисти, а какво му е на детето, дали е добре и ако не е, защо е излязло болно.", пише коментиращ.

Коментира и, както авторката се изрази - "многознайко от магазина", който разказа, че "най-интересното беше, че докато детенцето повръщаше на изхода и всички клиенти и служители в магазина бяха притеснени за състоянието му, бащата без напрежение си пазаруваше, нямаше даже капка притеснение в него, съвсем спокойно си извади портфейчето и си изчакваше касовата бележка. И когато управителят му занесе хартия, с която да почисти детето си и торба, в която детето да повръща докато стигнат до тоалетните, бащата се обърна и каза "ще ви изчистя целия магазин ако трябва, нещастници".