Жителка на варненския ж.к. „Кайсиева градина“ алармира за превърната в „кочина“ беседка на детска площадка, намираща се в района на блок 216.

Рали Христова сподели във Фейсбук група, че момичета са чоплили семки и са хвърляли люспите на земята.

Момичетата са използвали беседката на площадката като място за срещи и забавления, но същевременно са оставяли след себе си боклуци и хаос.

Рали Христова призовава родителите на тези деца да вземат отношение и да научат децата си на отговорност и съзнателно поведение.

„Мили майки на тези момичета, моля поговорете и им напомнете къде да си изхвърлят боклуците и шлюпичките от семки. Напомнете им и за доброто възпитание“, написа Христова в своята публикация.

Публикацията на Рали Христова предизвика множество реакции от жители на квартала, които изразиха своето недоволство от състоянието на площадката. Мнозина споделят, че замърсяването и неуважението към общите части е сериозен проблем в района и че родителите на децата трябва да поемат по-голяма отговорност за действията им.

„Пред блок 219 на беседката хиляди пъти съм правил забележка, гонил съм ги, но наглостта, простотията и мърлявщината им е толкова голяма, че се чудя от къде са я научили, надали в тях се държат так. Големи глоби на родителите или родителите да чистят след тях, може би ще се оправят нещата, мога да пусна десетки снимки и клипчета, но се надявам, че ще се оправят нещата без да го правя“, написа Андон Ангелов в секцията за коментари.