Броени дни след като МВР получи първата партида от поръчани автомобили за нуждите на пътна полиция, един необикновен колаж обиколи столичните групи в социалната мрежа Facebook.

На кадъра се вижда едно от мощните "БМВ"-та, което уж е кацнало върху трамвайни релси в София. Зад него се вижда и мотриса, а до него гражданин в цивилно облекло и служители на реда. Колажът се споделя без какъвто и да е било контекст, а след вглеждане се вижда ясно, че става въпрос за дело на обработваща програма, а в действителност такъв инцидент няма.

Това не пречи снимката да събира десетки реакции, споделяния и коментари из разнообразните групи във Facebook. Докато някои граждани с лекота виждат, че кадърът е фалшив и е създаден с програма за обработка на изображения, други не разбират това и бързат с критиките.

Справка показва, че за фон, на който е наложена снимка на патрулният автомобил, е използвана реална катастрофа, станала в София. Зрелищното произшествие бе от сутринта на 29 май, когато след слалом по булеварда спортно "БМВ" се озова на релсите.

Заснеха една от новите мощни патрулки на МВР по АМ Тракия СНИМКИ

Пловдивчанка избухна: Ненужно луксозни автомобили!

Оригиналният кадър:

Оригиналният кадър от произшествието на бул. "България" в столицата/ "Катастрофи в София"

Припомняме, че първите 86 патрулни автомобила на "Пътна полиция" бяха представени официално преди два дни.

Поръчани са общо 462 автомобила, от които 35 са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими. По-мощните  автомобили са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик.

Новите патрулни автомобили са оборудвани и с таблети, от които ще разпечатват глобите за скорост на хората и ще им ги връчват. А веднага след това, ако човек иска, ще може да плати задължението си. В такъв случай ще ползва отстъпка от 30%, която се прилага за всяка погасена в 14-дневен срок санкция.

Някои от публикациите, събрали десетки реакции в Мрежата: