Социалната мрежа Facebook бе разтърсена от сигнал на анонимен потребител, който алармира за некачествена и дори опасна храна, предоставяна на учениците в Основно училище „Неофит Рилски“ в Дупница.

Според публикацията, на учениците се дава мухлясал хляб за закуска. Твърденията са подкрепени със снимков материал, който предизвика остри реакции сред потребителите на социалната мрежа Фейсбук.

От споделените снимки се вижда, че на учениците е предложена филийка хляб, която е намазана с масло, върху нея има парче шунка, два резена морков и едно резенче кисела краставичка. Въпреки че на пръв поглед закуската изглежда обичайна, по филийката хляб се забелязват следи от мухъл, което предизвика възмущение и тревога сред родителите.

Някои от хората, коментирали анонимната публикация в мрежата, изразиха съмнение, че на учениците в ОУ „Неофит Рилски“ се предлага мухлясал хляб за закуска. Но в дускусията се включи родител, за да потвърди:

„Абсолютно - това е закуската от днес (7-и октомври – бел.ред.) И у дома я донесоха... Закуските са ужасни, имам поне 5-6 деца около мен, никое не ги яде. От 15-и септември насам в 90% от случаите закуската е донесена у дома, а детето ми не е злоядо“, написа Веселка Й.

Друг родител написа: „И на моето дете беше мухлясала“.

Много от коментиращите под публикацията призоваха компетентните институции да се самосезират.

„Това е престъпление - да даваш на деца сандвич с мухлясал хляб“, коментира Даниела Георгиева.

Предлагат на ученици мит с една осминка кренвирш СНИМКИ

Дали компетентните институции ще се намесят, за да се проведе разследване и да се установи кой е отговорен за предлагането на такава храна на децата - предстои да разберем.