Министерството на вътрешните работи започва от утре доставянето на контейнери за живеене на пострадалите от големия пожар в село Воден, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър обяви, че МВР има възможност да осигури контейнери за живеене на пострадалите жители от селата Воден и Крайново. Към момента е направен разчет на това, с което разполагат.

"Става въпрос за 15 контейнера, като в по-голямата част от тях има възможност да живеят от пет до осем човека, а другите са за трима-четирима човека", обясни вътрешният министър.

Той успокои всички пострадали от двете села, че МВР ще се погрижи за тях.

"От утре започва поетапното доставяне на контейнерите. В момента заедно с областния управител, с който правим цялата организация, ще се мине по дворовете на пострадалите хора, за да се разгледа терена, как ще бъдат поставени и каква ще бъде комуникацията", заяви министър Стоянов.

Село Воден беше посетено днес и от президента Румен Радев, който разговаря преди това с кмета на община Болярово Христо Христов. Президентът подчерта, че парите не трябва да се насочват само и единствено за техника, а да се помисли и за хората – летците и инженерите, които да у обслужват.

Над Воден прелетя и съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Кирил Петков, който беше в компанията на бившия премиер акад. Николай Денков. Според Петков са необходими няколко малки самолета с термокамери, които да предупреждават за пожари.

В самото село Петков и Денков бяха посрещнати от пострадали хора на нож. „Изчезвайте екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват“, обърна се пострадал жител към Петков, когато политикът поиска да разговаря с него, предаде БГНЕС. Други от хората все пак разговаряха с дошлите на място политици.

Големият пожар в село Воден нанеси огромни материални щети на местните жители. В сряда селото буквално беше обкръжено от огнената стихия, а местните му жители бяха оставени сами на себе си да се спасяват. По чудо нямаше човешки жертви, но множество същи бяха изгорени.

По-рано днес кметът Христов обяви, че в момента пожарът е локализиран с оставащи огнища.