През лятото Пловдив и областта застахаха начело на една черна статистика - отчитащата жертвите и ранените във войната по пътищата на България. Данните бяха разпространени от МВР, а през последвалите месеци тежките катастрофи отново бяха ежедневие.

На този фон водач показа абсурдна маневра на водач с лъскав джип в рамките на града, която по чудо се е разминала без сблъсък. Най-вероятно заради правилната преценка на един от шофьорите, който забелязал навреме "летящото" возило.

На кръстовището на бул. "Пещерско шосе" и ул. "Рая" под тепетата шофьор преминал на червен, забранителен, сигнал на светофара. В този момент друг водач трябвало да завие, но изчакал, позволявайки на нарушителя да напусне безопасно кръстовището. Това станало привечер, когато видимостта е допълнително затрудена от залязващото слънце.

Кадрите са споделени във Facebook, а описанието им е красноречиво: "Чудите ли се как се случват напоследък смъртоносните катастрофи в Пловдив!? Ето как!"

Прави впечатление, че по тротоарите е пълно с пешеходци, което зловещо напомня за смъртоносния инцидент в София, където водач мина на червено, последва сблъсък, а една от колите помете и уби Зорница Иванова, която чакаше да премина.

Отново удар на безумния светофар, където Зорница загуби живота си! Докога?

Припомняме, че към месец юли, МВР разпространи данни, които сочеха, че Област Пловдив е на първо място по брой загинали в тежки транспортни произшествия.

Само за изминалата седмица от 30 септември до 7 октомври, на територията на Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) - Пловдив  настъпиха 41 пътнотранспортни произшествия (ПТП), в 11 от тях имаше пострадали - 15 души, а един човек загина. Информацията бе съобщена тогава от инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР - Пловдив.

Днес се очаква нов брифинг на ограните на реда, на който да бъдат съобщени данни за акциите ще бъдат представени данни за резултатите от две специализирани операции – по линия на ROADPOL за ограничаване на разсейването на водачите на МПС и използване на обезопасителни системи.

Кадри: Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно. / Facebook

 

Данни за пътния травматизъм в страната / МВР