Айгюл Юмер сигнализира в социалната мрежа Facebook за проблем, свързан с липса на детска площадка в габровския квартал Борово.

Жената изрази своето възмущение и загриженост, като публикува пост, с който алармира местната общност и властите за занемареното състояние на района.

В поста си Юмер посочва, че в района около старото училище има предостатъчно място за изграждане на детска площадка и спортни игрища, но вместо това, теренът е оставен да се руши.

„За децата се полагала площадката, която е под изчислителния център! А същата в момента е пълен погром, като пясъчникът е тоалетна на улични животни. Да не говорим за глутницата кучета, която обикаля в района и през която трябва да преминем на път за там, ние от квартала,“ пише Юмер.

Жената е публикувала и снимки, които показват занемарената обстановка, в която са принудени да се забавляват малчуганите.

Жители на квартала са на мнение, че изоставените и рушащи се сгради не само не са полезни, но и представляват заплаха за безопасността и здравето на децата.

Не е ли време местната власт да вземе мерки за подобряване на условията за живот в този район?