Опасна ситуация по чудо се размина без да се стигне до трагедия. Дете изскочи на пътното платно на улица в столичния квартал "Орландовци".

Тичайки, малчуганът преминал през улицата, идвайки от тротоара, а по този начин водачите едва ли са успели да го видят. На мястото липсва пешеходна пътека или светофар, а единствено бавната скорост на водачите предотвратява сблъсък.

На кадри, запетачали случката, се вижда, че момченцето се разминава на под метър от бронята на бус.

Потребителите на социалните мрежи са ужасени от видяното, отбелязвайки, че едно рутинно шофиране е можело да завърши с тежък инцидент. Хората призовават родителите да обясняват на децата рисковете при пресичане, за да се избегнат подобни безрасъдни действия то малчуганите.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени.

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г.

Видеото, запечатало опасната проява, може да гледате ТУК.

Кадри: Пламен Стоев