Видео в интернет показа как автомобил с марката "Порше" направи ляв завой от лентата, предназначена само за десни завои.

Ситуацията се развива на кръстовището между столичната улица "Сребърна" и булевард "Черни връх", близо до голям търговски център, около който често има големи задръствания.  

На записа от видеорегистратор се вижда как Поршето е в лентата за десен завой, която е обособена с остров, когато изведнъж дава ляв мигач. След това автомобилът бързо преминава през стоп-линията и пешеходната пътека, в готовност да направи забранената маневра, веднага щом се освободи място на пътя.

Видеото разпали част от потребителите на Facebook, които определиха водача на Поршето като "идиотска" и "нагла", особено след като жена посочи, че по-надало, в посоката, по която по закон е длъжен да поеме, може лесно да обърне.

"Пет нарушения, без да броим потенциалния завиващ на червено отсреща. А броят на задръстилите кръстовището даже не може да се определи.", пише мъж в коментарите, преди да изрази мнението, че проблемът е и в регулирането на движението. "Златното правило при регулирането на кръстовище е едно единствено - режимът на работа на светофара не трябва да създава предпоставки за извършване на нарушение."

"Законите са за бедните, не го ли разбрахте вече?", иронично попита потребител.