Видео, придружено от твърдения за насилие от охранители, бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук и предизвика бум от коментари.

Твърди се, че мъжете в униформи на охранителна фирма са упражнили насилие върху жена пред дискотека в Слънчев бряг.

Вижда се, че жената е просната по очи на земята, като ръцете й са вързани зад гърба, а служител на охранителната фирма стъпва с крак върху нея. Мъж удря шамар на жената, а тя започва да крещи. На земята е проснат и мъж. 

На кадрите се вижда още, че мъжът се засилва към жената, но бива изблъскан от охранителите.

Твърди се, че грозната ситуация се разиграва пред дискотека "Габана" в курортния комплекс. По първоначална информация видеото е заснето на 08.07.2023 г. в 04:30 ч. сутринта.

Стефан Иванов, който е споделил кадрите в мрежата, подчертава, че видеото не е заснето от него, но твърди, че върху жената е нанесен побой поради причината, че се е държала арогантно в нощното заведение и е плюела по клиентите.

"Искам да изясня много важно нещо - аз не защитавам жената в нещата, които е вършила в дискотеката, а я защитавам заради това, че са ѝ сложили белезници и меко казано са я удряли и ритали в лицето! Не смятам, че охранителите имат законово право да бият клиенти, защото просто жената е плюела!", написа Стефан Иванов.

Охранители нападнаха момчета в София, размахаха и оръжие ВИДЕО

Авторът на поста отбелязва, че от охранителната фирма са го блокирали в социалните мрежи.

"Охранителната фирма ме блокира от всички платформи. Това говори още повече, че бягат от отговорност и не желаят да поемат отговорност за действията на служителите им!", пише Стефан.

Публикацията в мрежата събра много коментари, като голяма част от потребителите отбелязват, че насилието спрямо жената не е оправдано, дори и да си е позволила да плюе по клиентите в нощното заведение.

"Гледам клипа и треперя. Това, ако се беше случило пред мен, да ритат момичето в главата, със сигурност нямаше да подмина или да гледам, пък камоли да беше моята приятелка или сестра… не ми се мисли. Охранителите ги разбирам, защото по тези места ходят всякакви наркомани, но каквото и да е - не е това начина!", написа в коментарите Даниел Д.

От GlasNews.bg потърсихме "Габана", за да изразят своето становище за случилото се. Все още очакваме позицията им. Очакваме позицията и на охранителната фирма.

Вижте видеото:

Продължаваме да следим темата. Очаквайте подробности!