Новоизградена чешма в Русе успя за кратко да порадва жителите на града. Смята се, че деца са увредили един от чучурите на съоръжението. Това е довело до необходимостта да се извърши демонтаж на част от елементите, за да се извърши ремонт. От община Русе публикувах кадри в социалната мрежа на предполагаемите извършители.

„Умишлени действия на непълнолетни са довели до повреда на единия чучур на новооткритата чешма в градинката до площад "Дунав". Щетата е причинена от усукване на меката връзка, което е довело до необходимостта от демонтаж на бронзовата фигура на Св. Георги, за да бъде извършен ремонтът.

Екип на ОП „Комунални дейности“ предприе своевременни мерки за отстраняване на проблема и възстановяване на нормалното функциониране на чешмата.

Община Русе призовава гражданите към съвестно и отговорно отношение относно опазване целостта на общинското имущество и новите придобивки, създадени с цел подобряване на градската среда,“ написаха от управата.

„Солени глоби на родителите!,“ апелира жител.

„Това, не е нормално. Един ден не можахме да се порадваме на нещо ново и красиво. Не са виновни децата, а майките и бабите им, които така ги възпитават!,“ пише мъж.

„Доста голям % от така наречените „Деца“ са абсолютно разпуснати, вандали , в нощните часове са като изтървани по улиците! Чупят, трошат поголовно. Не разбирам защо няма родителски контрол,“ смятат още.

„Отново има скандално мислещи в коментарите. Абе хора, не разбрахте ли, че без да ПАЗИМ няма да имаме нищо хубаво. Чешмата не изкара и два дена, замислете се реално ЗАСЛУЖАВАМЕ ли нещо да се прави за НАС и изобщо имаме ли право на ПРЕТЕНЦИИ?!“