Директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов не даде категоричен отговор дали ще подаде оставката си.  Въпреки че официално от пресцентъра на Вътрешното министерство заявиха, че Калин Стоянов очаква оставката на Чергов, той даде уклончив отговор, пише TrafficNews.

От една страна каза, че е готов да поеме отговорност, но от друга, че очаква решение на ръководството на ведомството:

„За инцидента незабавно уведомих министъра, запознал съм го с цялата обстановка. Да, ние коментирахме и заеманата от мен длъжност. Министърът ще бъде утре на територия на дирекцията. Аз съм готов да поема отговорност, която е необходима и ръководството прецени. Никога не съм се страхувал да поема отговорност. Ръководството ще преценят“, заяви видимо притеснено шефът на пловдивската полиция.

Ще подаде ли оставка шефът на пловдивската полиция?

Така той от една страна казва, че ще приеме решението на ръководството, от друга, че сам няма да извърши този акт. Както стана ясно, решението на вътрешния на министър е исканата оставката от страна на старши комисаря.

Въпреки заявките за поемане на отговорност, трети месец след трагичния инцидент на бул. „Руски“ продължават тежките инциденти в областта. Днес станаха две тежки катастрофи на територията на РУ – Карлово. Местните изразиха своето недоволство от бездействието на полицията в борбата с джигитите по пътя. В Пловдив пък всяка вечер гонки и дрифтове будят пловдивчани. За щастие, до този момент не е стигало до нов трагичен инцидент. Това обаче видно не е благодарение на мерките на ръководството на МВР.

@trafficnews 7-годишно дете е убило баща си на работното му място в Пловдив. От МВР потвърдиха за инцидента и съобщиха, че застреляният е техен служител. Инцидентът се е случил точно след приключване на учебни занятия на служителите от Спeциализирани полицейски сили към 16.40 часа. Те се насочили към помещението за почивка, където бил и синът на загиналия. #trafficnewsbg #Plovdiv #Bulgaria #fyp #fy ♬ original sound - Trafficnews