Куриозен случай в Пловдив! КАТ-Пловдив глоби шофьори на камиони, които бяха изпепелени в огнения ад на ферибота Euroferry Olympia. След като оцелелите се прибраха в Пловдив, те трябваше да извадят нови лични документи, тъй като старите шофьорски книжки и лични карти изгоряха заедно с тировете.

Причината за актовете е, че шофьорите не са опазили личните си документи.

Трима от водачите на ПИМК, които отишли вчера да си вадят документи, са получили актове, преди да подадат документите си за нови шофьорски книжки.

„Като притежатели на български документ за самоличност СУМПС, не са направили необходимото, за да го опазят от изгубване”, е записано като причина за глобата.

В акта е описано още, че книжката е изгубена в Пловдив на вчерашната дата – 22.02.2022 година около 9:45 часа, тоест когато е съставен и акта, макар че всъщност е изгоряла в кораба край гръцкия остров.

Според собственика на ПИМК Илиян Филипов, само в Пловдив са пристъпили към тази процедура. По другите градове, шофьорите са обслужвани много бързо и малко след подаването на заявленията, документите им са били готови.

Снимка: protothema.gr

*Обновена в 14:11 часа

Нов проблем пред спасените шофьори на тирове - остават без работа

Спасените международни шофьори се върнаха у дома СНИМКИ+ВИДЕО