Пореден случай на разчертано паркомясто. Вече ви разказахме за подобно изпълнение в Асеновград, където жител е решил да си обособи част от улица, за да спира колата си. По подобен начин друг креативен човек е направил същото, но този път в Благоевград. С бяла боя е маркирано правоъгълно поле с две кръстосани линии по средата.

За по-голяма сигурност са поставени и два метални коша з боклук, така че да няма объркали се. Дали обаче има право на това?

Асеновградчанин си разчерта паркомясто и отсече: "платено" СНИМКА

„Реших си проблема с паркирането. ул. „Цар Симеон“ 30. Къде са ПиГ? Къде е Инспектората? Ако всеки си разчертае пред него, какво ще стане? Никой не работи, а се вземат заплати,“ написа възмутена от своеволията жителка в социалната мрежа.

„Улиците и тротоарите не са собственост на живущите там. Нямат право да си запазват, да слагат столове и туби с вода, да разчертават с блажна боя и други такива приумици. Това че цял живот обитаваш апартамент на този адрес, не означава, че имаш безплатно паркомясто под прозореца. А такова разчертаване, за да си го позволиш, трябва да си егати селския тарикат с претенции за богоизбран,“ коментира жена.

„Някой си е решил, че други не трябва да спират там, взел е блажна боя и си я е нарисувал на платното.“

Снимки: Симона Кирилова