Опасен улук виси от жилищна сграда, която се намира непосредствено до пернишкото Пето училище, видя сигнала на мъж в социалните мрежи GlasNews.

Красимир Ерменчев сподели видеоклип на опасния улук. На него се вижда как тръбата виси от сградата точно над тротоар, по който може да минат учениците, или обикновени минувачи, както се случва и в клипа.

Запозната писа в коментарите: "Това е 17-блок. И откакто е саниран тази тръба и ламарината на покрива се веят на всички ветрове. Така е направено."

Повечето коментиращи се обединиха в мнението си, че спешно трябва да се вземат мерки. "Чакам да стане инцидент с минаващ ученик от близката гимназия, за да видя реакцията на Община Перник", написа жена, която също сподели и че е била свидетел на това как същият улук се "ритал". Тя определи постъпката като вандалска проява.

Потребители на Facebook посъветваха автора на клипа незабавно да звънне на полицията и да ги запознае с проблема. Други казаха, че живущите трябва веднага да повикат майстор или фирмата, санирала блока.

Видео: Красимир Ерменчев