Жител на столичния квартал "Младост 3" отправи предупреждение към съкварталците си за агресивно куче, което се разхожда свободно в района на градинката около храма.

Игнат Русев твърди, че кучето напада без причина и се спуска да хапе настървено. Той уточнява, че животното е непородисто и е едро.

"Жена и момче разхождат пуснато агресивно куче, което напада без причина и се спуска да хапе настървено. Като по чудо минах без ухапване, а при разправията стопаните се държаха неадекватно. Възможно е да са били употребили някакви субстанции", написа Русев.

Мъжът изразява загриженост за сигурността на квартала, особено за малките деца, които могат да се окажат в опасност, ако преминават през градинката.

Проблемът с кучето и неговите собственици предизвика реакции в социалната мрежа, като много хора споделиха своите притеснения и опит с подобни инциденти. Лиля Тодорова разказа, че преди време е била нападната от голямо куче на същото място. Тя призовава местната власт да предприеме мерки:

"Започнах да викам за помощ, но собственикът му си пиеше бирата и не реагира. Благодарна съм - минаха двама младежи и ми помогнаха. Общината е наблизо. Призовавам кмета да вземе мерки", написа Тодорова в секцията за коментари.

Снимката е илюстративна.