Трупът на 68-годишна украинка е открит в близост до един от баровете на Северния плаж в Бургас малко по-рано днес. Според първоначалната информация става въпрос за белодробна емболия. 

Самоличността на жената не е категорично установена, в себе си тя не е носела документи, но в мобилния ѝ телефон е имало снимка на паспорт, предполага се, че е на същата жена.

Тялото ще бъде транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина. 

Около 12:15 ч. - в на практика най-голямата жега, 68-годишната жена започнала да излиза от морето. Флагът днес е зелен и няма и следа от вълни. Още излизайки обаче дежурният спасител забелязъл, че тя не се държи адекватно.

„Имам 20 години стаж като спасител. Ако има давещ се човек няма как да не го забележа. Тази жена не се давеше, тя вървеше, но изглеждаше неадекватна. И на брега просто падна”, обясни за Флагман дежурният на пост лайфгард. Всичко това се случва пред очите на стотиците плажуващи, сред които и деца.

Той разказа, че веднага е хукнал към падналата жена и е започнал да ѝ оказва първа помощ. Веднага инструктирал на околните да позвънят и на спешния тел. 112. За съжаление обаче било късно.