Жител на град Карлово алармира, че мръсната вода от канализацията на улица "Хан Крум" вече десет дни се изтича директно в Стара река.

Според местния жител, това не само замърсява реката, но и предизвиква силна неприятна миризма в района.

Въпросното изтичане на отпадни води притеснява жителите на Карлово, тъй като може да се превърне в сериозен екологичен проблем.

Сигналът за замърсяването беше публично потвърден и от Светлозар Янков, общински съветник от ПП "ВМРО". В социалната мрежа Facebook, Янков сподели, че е бил информиран от граждани за проблема и че те са подавали многократно сигнали за видимо замърсяване на водите.

Снимка: Крум Кържалийски

Светлозар Янков отбелязва в публикацията си в социалната мрежа, че лично е проверил случая и заяви, че сигналите са основателни.

"Като общински съветник, отправих питане към кмета на община Карлово, касаещо чистотата на р. Стара в участъка, преминаващ през града," добави Янков.

Общинският съветник твърди, че "периодично водата е с неестествен цвят и мирис".

Очаква се местната власт да отговори на следните въпроси, отправени от Светлозар Янков:

1. Извършвана ли е проверка от общински и държавни органи за наличието на нерегламентирани битово-фекални или промишлени зауствания по поречието на р. Стара в участъка й, преминващ през територията на гр. Карлово?

2. Какви действия ще предприемете за контрол срещу нерегламентираните замърсители, които поставят под риск здравето на жителите на Община Карлово?

"Зебра" завършва в казани в Карлово СНИМКА

Емблематично паркиране за Карлово СНИМКА

Малко дете си наряза ръчичката на детска площадка в Карлово СНИМКИ