Населението на Пловдив расте, а с него се увеличава и броя на колите, обикалящи под тепетата. На този фон се задърбочава един наглед банален проблем - броя на местата за паркиране из различните точки на града. Свадите за паркоместа зачестяват, случаите на саморазправа са ежедневие, не липсват и бележки с призиви и закани.

Подобна е и следващата история, за която съобщава водач. Той намерил не паркираното си возило любопитна бележка, която го призовавала да не паркира край блок. Абсурдното е, че двете машини на мъжа били паркирани една до друга, но листче с призив имало само на тази, която не била с пловдивски номера.

"Моля, не паркирайте тук! Паркингът е само за хората, които живеят тук в бл. 201В и бл. 201 Г. Паркирайте пред вашия вход", четем изписано на бялото листче.

Призивът буди и недоумението на водача, към когото е отправен. Като той решава да коментира случката - в социалната мрежа Facebook, разбира се.  "Интересно ми е как колите ми са едно до друго, но с различни регистрации - едната има бележка , а другата не. Искате да кажете, че наполовина живея там?", пиши Живко П.

Той отправя и контрапризив към своя съгражданин. Като желае той да се свърже с него, а в противен случай споделя, че ще алармира и до МВР.

Вижте цялата публикация, споделена от Живко П.:

"Здравейте. Първо, искам да Ви поздравя за справянето със софтуерните програми и изявлението, което сте направили. Също така е редно да оставите номер за връзка, за да изясним в кой блок живея.
Интересно ми е как колите ми са едно до друго, но с различни регистрации - едната има бележка , а другата не. Искате да кажете, че наполовина живея там?
Виждам, че човекът е запознат с технологиите и този пост ще стигне до него и ще се радвам да ме добави, за да обсъдим паркирането ми. В противен случай снимковия материал ще бъде отнесен към РПУ.
Поне се знаем от кои блокове сме вече, може да си пием ракията заедно. Хубав и успешен понеделник."