Тежката катастрофа, възникнала на км 62+050 на АМ Тракия в посока Пловдив, за която GlasNews информира, се размина с леко ранени. За радост няма сериозно пострадали участници - трима души са се оплакали от наранявания и болки, но нямат средни или по-тежки телесни повреди.

Бус е ударил отзад тежкотоварен камион, вследствие на което камионът и бусът се преобръщат. В катастрофата са участвали и два леки автомобила.

Верижна катастрофа на "Тракия", има пострадали СНИМКА

Задръстването е от 58-ми до 62-ри км, около 4 км, предаде репортер на GlasNews. Движението по АМ Тракия е затворено при пътен възел Костенец и се пренасочва по стария път I-8.

Към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и пожарната. В момента екипи на полицията са на местопроизшествието и очакват техника, с помощта на която да се премести товарният автомобил от платното, а след това ще бъде почистено платното за движение и възстановен трафикът по АМ "Тракия".

От ОДМВР-Пазарджик апелират шофьорите, които ще преминат през участъка, да карат с повишено внимание и с по-ниска скорост от разрешената.