От тази сутрин стартира специализирана операция по метода "широкообхватен контрол” на Кукленско шосе след митницата. От началото й до този момент са проверени близо 12 автомобила като не са установени никакви тежки нарушения.

Констатирани са няколко нарушения на водачи на товарни автомобили, които са били без обезопасителен колан и документи на превозното средство, които не са взели със себе си. Това заяви старши инспектор Васил Николаев, предаде TrafficNews.bg.

Проверките са  насочени към товарните автомобили и автобусите, като се осъществяват съвместно от екипи на Пътна полиция към ОДМВР-Пловдив, Агенция Митници, Национална агенция за приходите и Автомобилна администрация. Ще се вземе под внимание за наличие на винетни такси, превоз на рискови стоки. Служителите на полицията проверяват също така и за правоспособност  на водачите и наличието на всички необходими документи, всеки от тях ще бъде тестван за употреба на алкохол, коментира още Николаев.

„В момента извършваме специализирана полицейска операция, която се провежда на територията на цялата страна, а целта ѝ е проверка на водачи на товарни автомобили и автобуси, както и пътници в автобуси. Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, документация свързана с товара, в това число и тахографски нарушения на товарните автомобили, наличие на застраховка “Гражданска отговорност” и други нарушения по Закона за движение на пътищата. В тази операция ще се наблегне и за поставянето на обезопасителни колани”, заяви старши инспекторът.

Той добави още, че най-често срещаните нарушения са- управление без предпазни колани и разговаряне по мобилен телефон.

От полицията казаха, че специализираната акция ще продължи до 13:00 часа.

Очаквайте подробности!