Цветомир Андреевски отправи сериозно предупреждение в социалната мрежа Фейсбук за опасна ситуация на една от натоварените улици в София.

Мъжът сигнализира, че част от разделителната ограда на ул. „Сребърна“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, е премахната, което създава предпоставки за риск за пешеходците.

Според Андреевски, оградата е била отстранена през лятото, позволявайки на хора, които пренебрегват собствената си безопасност, да пресичат четирилентовия булевард, без да използват наличния подлез и пешеходна пътека.

Той отбелязва, че наскоро оградата е била ремонтирана, но „будни граждани“ отново са се погрижили да отворят място за преминаване на пешеходци.

„Наскоро беше ремонтирана, като явно “будни граждани” се погрижиха отново да се отвори достъп и пешеходци да продължават да се движат по силно натоварен булевард“, написа той.

Отговорните институции трябва да предприемат мерки за възстановяване и подсилване на загражденията, така че да се предотвратят потенциални инциденти.

Трябва да се отбележи, че дори малки пропуски в градската среда могат да доведат до големи рискове, особено в натоварени участъци като бул. „Черни връх“.

„За пореден път ще съдействам да се възстанови ограждението и да се спаси нечий живот“, написа в коментарите под поста Владимир Христовски, създател на Фейсбук групата „Безумията в София“.