Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в 7 села. Днес в района се очаква да пристигне президентът Румен Радев. Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около село Воден, каза областният управител Николай Костадинов:

"Към настоящия момент няма опасност за населението но има локални огнища, които са под наблюдение. За сигурността на хората има дежурни пожарни автомобили във всяко населено място засегнато от пожара, както и служители на жандармерия, за да се гарантира спокойствието на населението."

След намесата на стотици пожарникари, военнослужещи, граничари, горски служители и земеделски стопани, днес най-сетне се очаква пожарът да бъде овладян.

Локализиран е пожарът в с. Воден

Призивите в социалните мрежи, в  района да дойдат доброволци, за да помогнат за потушаването на огнищата, вътрешният министър коментира:

"Всеки е добре дошъл в тази ситуация с една молба- когато дойдат тук – да работят тук синхронизирано под ръководството на служители от противопожарна безопасност.

Създадена е организация за овладяване на пожара на Беклемето, допълват от МВР. Днес се очаква помощ от български пожарникари, които се завръщат от Гърция, както и от 40 военнослужещи с техника от Министерството на отбраната.

Пожар и в село Пъдарско СНИМКИ

Частичното бедствено положение в селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово е удължено. Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да  дежурят пожарникари, горски служители и доброволци.

В Кюстендилско продължава гасенето край село Червена ябълка и в района на село Ваксево.

През целия ден се забранява влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства, както и практикуването на водни спортове. Международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите у нас пожари.

Пожар избухна в района на Беклемето в Стара планина ВИДЕО+СНИМКИ