Снимки в социалните мрежи показват разцепена и изгнила топола, разположена на ул. "Дойран" в Плевен, близо до бензиностанция. Очевидно е, че дървото представлява сериозна опасност за минувачите, шофьорите и околните обекти. При следваща буря или силен вятър дървото може да падне и да причини значителни щети и дори жертви.

За това алармира плевенчанин във Facebook:

"Забелязано в Плевен. На ул. "Дойран", на метри от бензиностанцията тази топола е разцепена и изгнила. При следваща буря ще има жертви."

Ако дървото падне върху пътното платно, това ще предизвика затруднения в движението и може да доведе до пътни инциденти.
Падането на дървото върху близките сгради или инфраструктура (като електрически кабели, улични лампи и др.) може да причини значителни материални щети и да прекъсне важни услуги.

Местните власти трябва незабавно да предприемат действия за премахване на разцепената топола. Това включва оценка на състоянието на дървото от квалифицирани специалисти и неговото безопасно отстраняване.

Състоянието на разцепената и изгнила тополата в Плевен е сериозен сигнал за необходимостта от по-добра поддръжка и мониторинг на градската растителност. Дали местните власти имат разработена дългосрочна стратегия за управление на градските дървета, за да се осигури безопасността на гражданите и защита на имуществото им?