Пловдивчанка, живееща в Прослав искрено се "възхити" от работници на общинското предприятие "Чистота". Според Кристина Миткова те си свършили работата пет за четири и тротоарите, които е трябвало да почистят, хем не са били почистени, хем малкото трева, която е била премахната от тях, е изхвърлена на асфалта.

Ето какво написа жената във Facebook:

"Браво на ОП "Чистота". Възхитена съм от двамата мъже преди малко, които "почистваха" тротоарите, и то си бяха избрали най-тесния. Личи си колко труд са положили - срязали 5 треви на кръст и пръснали ги по асфалта. Кога ще бъдат направени тротоарите, за да минаваме спокойно и безопасно? Улицата е "Борис Петров" до линиите."

Според Кристина Миткова, че няма да се сложат тротоарни плочки, е ясно, но поне да бъдат разчистени за преминаване по тях - тревата да се маха редовно и една идея да бъдат заравнени, за да може майки с деца с колички и възрастни хора да минават безопасно. Пловдивчанката твърди, че там няма пешеходни пътеки, никой не спира, за да пропусне пешеходците, а надвечер се шофира с недопустима скорост. И пита защо няма ограничители за скоростта, т.нар. "легнали полицаи".

Под поста на жената хората коментират, че кварталът тъне в мръсотия и мизерия:

"Трънак и буренак. Опикана пасарелка (без извинение). В събота беше Задушница - нямам думи за джунглата и пропаднания път до гробищния парк. Срам."

"Ул. Албена - разкопано, мръсно, прахоляк като пясъчна сахарска буря. 2 месеца мизерия!"

"И там живеят хора, които плащат данъци. Контейнерите за боклук и компостерите са за смяна. Особено сега, в жегите. Не ги дезинфекцират с пара и вонята е ужасна."

"Сега ще се почне с оправданията, че няма бюджет, няма "мотивирани" служители, няма правомощия и други. Но, когато се кандидатираш за една позиция и декларираш, че ще бъде различно, трябва да си наясно какво обещаваш, има ли ресурси и постижимо ли е, а не да се говори каквото искат да чуят избирателите. Друг е въпросът, че по темата за чистотата в района, в случая за липсата й, няма оправдание от кмет и администрация. Ако с това не могат да се справят, да си търсят друга работа."