Мъж от Варна сигнализира, че камион, почистващ булевард "Сливница", е изпратил цялата "мръсотия" по деца, които тренирали на игрище в близост.

Кристиян Костов остана възмутен от целия прах, който се вдига след камиона. В публикация в социалните мрежи той каза, че улиците във Варна не са чистени от години. "Цялата мръсотия от непочистените с години улици беше вдигната от почистващата машина и отиде върху трениращите деца на съоръжението", казва мъжът.

"Деца, тренирайте и дишайте! Вие сте бъдещето на Варна!", завършва публикацията си мъжът.

Той публикува и снимка от игрището, на което играят деца.

Жители на моркста столица споделиха, че често са засичали машината и винаги е имало облак от прах след нея. "Лично съм го виждал ,четката се върти под ъгъл,и прахосмукачката нищи не дърпа .Както се вижда на клипа само вдига пушилка", казва мъж.

"Разминах се с машината точно там и се издразних, какво по-точно чисти без да има вода за да не се вдига прахоляка! Щях да пускам записа от видеорегистратора, но не е нищо по различно от видяното", добавя друг потребител на Facebook.

"Бях в момента на спирката откъм стадиона и потвърждавам, че това, което се вижда не е пара от вода на студа примерно, а див прах. Чудех се как да се скрия зад спирката. Всъщност, след машината не се видя измитане, а се получи разместване, разстилане на мръсотията по половината платно. Нещо не е както трябва с машинната!", коментира жена.

Снимки: Стопакдри, Кристиян Костов, чрез Facebook