Жител на столичния квартал "Надежда" публикува видео на неизвестно лице, което обръща камерите за видеозаснемане пред вход на блок в жилищния квартал. 

Видеото, разпространено в местна Facebook група от Кристиан Андонов, улавя как мъж с дълъг прът бута охранителните камери, така че да не гледат към входа. Мъжът неуспешно прикрива лицето си с чадър.

Записът е от 25 октомври, малко след 3 вечерта.

След като бута едната камера, гледаща към входа, неизвестният мъж се насочва и към другата - тази, от която е направен записът. 

Бутайки и другата камера, мъжът си тръгва, като зарязва чадъра, с който се криеше, под една от паркираните срещу входа коли. 

Това е лицето, за което авторът и коментиращи потребители имат съмнения, че ще опита да открадне нещо.

"Да, бута камерите, за да не може да снимат по-надолу и се крие с чадър да не го види някой този крадец!", пише мъж. Жена пък посъветва ако е възможно, да се вземе чадърът. "Може да потрябва впоследствие", казва жената.

Всеки ден средно 5 жилища биват обирани у нас, показва статистиката на Главна дирекция „Национална полиция”. За 9 месеца домовите кражби за 2476. За сравнение по време на същия период миналата година са били 2813.Това обяви в студиото на „Събуди се” Росен Белишки от  отдел „Криминална полиция”.

„Тоест, имаме средно по 10 кражби на месец в една цяла област. Най-често се крадат пари в кеш и злато. Лицата от криминалния контингент се опитват да стават все по-изобретателни”, допълни Белишки.

Снимки: Стопкадри, Кристиан Андонов, чрез Facebook